In dienstbrief 996/103ter van 22 december 2017 worden de bepalingen over het beheer van de bewegingen van de werkgevers beschreven.
In het kader van de zesde staatshervorming vloeit het recht op gezinsbijslag vanaf 1 januari 2019 voor het Waals Gewest, de Vlaamse Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap en vanaf 1 januari 2020 voor de GGC echter niet meer voort uit de socioprofessionele situatie van de ouder, ten voordele van het recht van het kind.
Vanaf 2019 wordt de bevoegdheid van het kinderbijslagfonds niet meer bepaald via de aansluiting van de werkgever bij dit fonds voor het Waals Gewest, de Vlaamse Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap. In 2019 worden de nieuwe werkgevers van de GGC van ambtswege aangesloten bij FAMIFED.
Bijgevolg zal het Nationaal Repertorium van de Werkgevers (NRW), een elektronische database met gegevens over de aansluiting van de werkgevers bij kinderbijslagfondsen, vanaf 1 januari 2019 overbodig zijn. Vanaf 1 januari 2019 wordt het dus opgeheven.
Dat betekent dat de bewegingen van de werkgevers vanaf 1 januari 2019 niet meer moeten worden beheerd door de kinderbijslagfondsen.
Vanaf 1 januari 2019 zijn de regels van dienstbrief 996/103ter dus niet langer van toepassing.
Informatie over de locatie van de activiteit van de ondernemers is beschikbaar op de website van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie in de rubriek Ondernemingen (Kruispuntbank van de Ondernemingen).